Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik dit seizoen voor ’t eerst buiten zwemmen?

Het buitenzwemseizoen ging op 24 april 2017 van start en loopt door tot en met zondag 3 september. Als begin september blijkt dat de weersvoorspelling erg goed is, blijft het bad misschien nog wel een week of twee weken langer open.

Wat zijn de tijden voor het Vroeg- en Laatzwemmen?

Je kunt als lid van de Vereniging Flevoparkbad tijdens het buitenzwemseizoen Vroeg- en Laatzwemmen op een groot aantal dagen in de week. Dit is alleen in het 50-meterbad, dus niet in het ondiepe. We gaan er dan ook vanuit dat je goed kunt zwemmen en in het bezit bent van een zwemdiploma! Vroegzwemmen: Maandag-, dinsdag,-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend: 06:30 – 09:30 uur Laatzwemmen: Maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond: 18:30 – 20:00 uur Laatzwemmen vervalt op erg warme dagen als het bad voor alle publiek langer op is. Dit laatste wordt aangekondigd op de officiële website van de gemeente: www.flevoparkbad.nl Of check dezelfde middag onze Facebook-pagina.

Je kunt ter plekke lid worden (€ 10) of je direct online als lid inschrijven (bij voorkeur). Je moet tevens een 12-badenkaart  of een seizoenskaart bij je hebben. Die kun je ter plekke aanschaffen. Met contant geld, pinnen of direct online via je telefoon overgemaakt op onze bankrekening. Voor de seizoenskaart moet je een pasfoto meenemen.

Kan ik na het Vroegzwemmen in het bad blijven tot de gewone openingstijd?

Ja, dat kan vanaf seizoen 2017. Zwemmen kan weliswaar niet tussen 09:30 en 10:00 uur, omdat er dan geen toezicht is. Het werk zit erop voor onze vrijwillige toezichthouders en de toezichthouders van het zwembad beginnen pas om 10 uur. Kom je naar het Vroegzwemmen, dan moet je er dus om half 10 echt uit. Maar je mag het half uurtje tot 10 uur wel overbruggen bij de horeca (waar ze lekkere koffie hebben en soms ook een croissantje). Het heeft echter niet veel zin om na 09:10 uur naar het Vroegzwemmen te komen, want je bent er nog niet in, of je moet er alweer uit.

Kan ik al eerder het bad in voor Laatzwemmen?

Tien minuten voordat het Laatzwemmen begint, willen sommige leden al naar binnen, maar dan is de kassa nog niet bemand. Bedenk dat de Vereniging compleet gerund wordt door vrijwilligers: de kassamedewerkers en toezichthouders zijn actieve leden die dit op vrijwillige basis doen.

Gelden er speciale gedragsregels tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen?

Ja, naast de algemene regels van fatsoen en verantwoordelijkheid, zijn een paar regels die extra aandacht vragen, mede in verband met de aansprakelijkheid van de vrijwilligers en de Vereniging.

  • Badkleding aan- en uittrekken mag alleen in de kleedkamers, niet aan de badrand.
  • Je mag alleen in het 50-meterbad zwemmen, want alleen dat huren we af, dus niet in de ondiepe baden. Dat houdt in dat je moet kunnen zwemmen (in het bezit bent van een zwemdiploma)!
  • Volg de instructies op van de toezichthouders. Denk daarbij aan zwemrichting, banen voor snelle zwemmers en naderend onweer.
  • Na afloop van Vroeg- en Laatzwemmen moet iedereen het 50-meterbad verlaten, inclusief de ligweiden.
  • Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je zwemmen onder verantwoordelijkheid van een volwassene, bijvoorbeeld een ouder.
Is er op warme avonden ook Laatzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad?

Nee. Als het extreem mooi weer is, blijft het Flevoparkbad voor alle bezoekers open tot 19:00 uur. Op zulke dagen vervalt het Laatzwemmen van de Vereniging. Dit is omdat de gemeente tijd nodig heeft om de dagbezoekers rustig en veilig het bad uit te kunnen geleiden. Als het bad langer openblijft, zet de gemeente dat op de website van ’t bad. Of check dezelfde middag onze Facebook-pagina.

Hoe kan ik betalen bij Vroeg- en Laatzwemmen?

Je kunt contant, liefst gepast, betalen en pinnen. Bij de kassa kun je douchemuntjes kopen (€ 0,50 per stuk) voor de zes nieuwe warme douches die het zwembad met ingang van het seizoen 2017 heeft. Voor de kluisjes heb je een regulier muntje van € 0,50 nodig (krijg je overigens na gebruik van kluisje weer terug). We proberen die muntjes van € 0,50 voor de kluisjes ook voorradig te hebben, maar vaak is er een run op en zijn ze op.

Ik ben lid en jonger dan 16 jaar, kan ik dan ook Vroeg- en Laatzwemmen?

Ja, maar alleen om baantjes te zwemmen in het 50-meterbad. En alleen samen met een volwassene, bijvoorbeeld je ouder of verzorger, die dan de verantwoordelijkheid voor jou op zich moet nemen. Zelf moet je zwemdiploma A hebben.

Kan ik Vroeg- of Laatzwemmen als ik niet meedraai in het vrijwilligersrooster?

Natuurlijk kan dat. Als je maar lid bent en bovendien in bezit van een seizoenskaart of een 12-badenkaart. Je kunt tijdens de Vroeg- en Laatzwemtijden aan de kassa lid worden en ook een kaart kopen. Gewone losse kaartjes zijn echter niet geldig.

Ik wil  Vroeg- en Laatzwemmen. Maar waarom moet ik eerst lid worden.

Het principe van een vereniging is mooi. Met elkaar voor elkaar. Vrijwilligers zetten zich in. En leden zwemmen en helpen soms ook mee. Door lid te worden draag je het bad een warm hart toe en weten we wie je bent en dat je kunt komen zwemmen.

Ik wil Vroeg- en Laatzwemmen. Maar waarom moet ik een abonnement of 12-badenkaart kopen, waarom geen losse kaartjes?

Voor de vrijwilliger aan de kassa willen we het zo makkelijk mogelijk maken. Vandaar  seizoenskaart en 12-badenkaart en geen losse kaartjes. De 12-badenkaart is trouwens langer houdbaar dan een seizoen.

Kan ik lid worden zonder vrijwilliger te worden?

Ja dat kan, maar er zijn altijd vrijwilligers nodig. Dat maakt onze Vereniging “voor en door leden”. Dus kun je iets, doe dan iets.

Hebben jullie nog vrijwilligers of bestuursleden nodig?

Ja, we hebben nog hulp nodig van:

  • Kassamedewerkers (eventueel reserve)
  • Toezichthouders bij het bad (met diploma reddend zwemmen of EHBO ben je meteen inzetbaar)
  • Initiatiefnemers nieuwe activiteiten en evenementen
  • Sponsorwervers
  • Bestuursleden die van aanpakken weten

Wie als lid structureel minimaal 20 uur per seizoen als vrijwilliger of bestuurslid aan de Vereniging besteedt,  krijgt een gratis 12-badenkaart. Liever een seizoenskaart? Dan betaal je €15.

Kan ik de Vereniging financieel steunen zonder lid te worden?

Ja, natuurlijk. We zitten te springen om geld voor opleiding van de vrijwilligers en het organiseren van activiteiten. Je kunt je opgeven als begunstiger. Dan draag je jaarlijks een bedrag bij van €10 of, als je dat kunt missen, meer.

Kan ik de Vereniging sponsoren?

Jazeker. Als je onze Vereniging een warm hart toedraagt, kun je als bedrijf, instelling of particulier onze Vereniging sponsoren. In het algemeen, of een specifieke activiteit. Met geld, in natura of met dienstverlening. Neem daarvoor contact op via het contactformulier onderaan de pagina.

Wat kost een lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost slechts €10 per jaar.

Wat krijg ik als lid?

In de eerste plaats onze hartelijke dank en die van iedereen die het Flevoparkbad een warm hart toedraagt. En je kunt dan natuurlijk deelnemen aan de activiteiten die dankzij onze Vereniging tot stand komen. Zoals Vroeg- en Laatzwemmen.

Hoe word ik lid?

Je kunt je op deze site direct opgeven.  Vul het formulier in. Je bent dan direct lid tot wederopzegging en kunt meteen genieten van Vroeg- en Laatzwemmen en andere verenigingsactiviteiten. De bevestiging per e-mail kan een paar dagen duren — het blijft vrijwilligerswerk.

Krijg ik een ledenpas toegestuurd?

Nee, dat vinden we voorlopig te veel administratieve rompslomp. Als je deel wilt nemen aan een activiteit, zoals Vroeg- en Laatzwemmen, kijken we je lidmaatschap na in de ledenlijst. Je moet een identiteitsbewijs (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort) of een seizoenskaart met pasfoto bij je hebben.

Is er een speciale regeling voor houders van een stadspas?

Nee, het lidmaatschap van de Vereniging Flevoparkbad kost maar een tientje per jaar. Daarop kunnen we echt geen korting meer geven. Je kunt je wel minimaal 20 uur structureel voor de Vereniging inzetten als vrijwilliger. Dan krijg flinke korting op een seizoenskaart.

Wat kost een seizoenskaart van de Vereniging Flevoparkbad?

De seizoenskaart kost het zelfde als de gewone seizoenskaart van de gemeente. Maar als je ‘m bij ons koopt, gaat een deel van de opbrengst naar de Vereniging. Zo steun je dus de vereniging niet alleen als lid, maar ook nog eens met deze kaart.

Hoe kom ik aan een seizoenskaart van de Vereniging Flevoparkbad?

Je kon hem tot 24 april met korting kopen in de voorverkoop via onze site. Nu betaal je de reguliere prijs tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen aan de kassa. Neem dan pasfoto en paspoort mee. Je moet wel lid zijn of op dat moment worden. Het lidmaatschap kost een tientje.

Wat kost een 12-badenkaart bij de Vereniging Flevoparkbad?

Die kost hetzelfde als bij het de gemeente. Je kunt bij de kassa er een kopen.

Wat is het verschil tussen de ‘Vrienden van het Flevoparkbad’  en de Vereniging Flevoparkbad?

Onze Vereniging Flevoparkbad is begin 2014 opgericht als burgerinitiatief om de populariteit en het gebruik van het bad te vergroten. We maken het Vroeg- en Laatzwemmen mogelijk en organiseren activiteiten om meer bezoekers naar het bad te trekken. Als Vereniging blijven we constructief in gesprek met de gemeente en volgen we de politieke besluitvorming over het Flevoparkbad op de voet. We maken ons sterk voor een groot zwembad voor Oost, met behoud van het 50-meterbad voor sport en recreatie. Naast de Vereniging is er een actiegroep ‘Vrienden van het Flevoparkbad’. Deze ontstond toen de gemeente overwoog om het Flevoparkbad te sluiten en speelde een leidende rol in het succesvolle verzet daartegen. Zij richt zich nu vooral op het kritisch volgen van  de politieke besluitvorming rond het buitenbad, maar organiseren zelf geen activiteiten.

Waarom gaan de Vereniging en de Vrienden niet samen op in één club?

Daar is begin 2014 over gesproken, maar de Vrienden willen liever een onafhankelijke actiegroep blijven. Veel vrienden zijn lid van de Vereniging Flevoparkbad. We spannen ons elk op onze eigen manier in om ‘De Parel van Oost’ te behouden en te laten glanzen.

Wil je reageren?

Heb je belangstelling om ons financieel te steunen als sponsor of begunstiger, lid te worden, als vrijwilliger mee te werken, heb je vragen, opmerkingen, suggesties, stuur ons een bericht.

Advertenties