Veel gestelde vragen

Geldt mijn 12-badenkaart van vorige seizoen nog?

Een oude 12-badenkaart van seizoen 2021 is alleen dit seizoen 2022 nog geldig, doch louter tijdens verenigingsuren. Dus niet tijdens gemeentelijke uren.

Ouderen kaarten uit seizoenen vóór 2021 zijn nergens meer geldig.

Wanneer kan ik dit seizoen zwemmen?

Het Flevoparkbad is open van eind april tot en met begin september 2022. Als begin september blijkt dat de weersvoorspelling erg goed is, blijft het bad misschien nog wel een week of twee weken langer open. Die beslissing ligt bij de gemeente.

Wat zijn de tijden voor het Vroeg- en Laatzwemmen?

Je kunt als lid van de Vereniging Flevoparkbad tijdens het buitenzwemseizoen Vroeg- en Laatzwemmen op een groot aantal dagen in de week. Dit is alleen in het 50-meterbad, dus niet in het ondiepe. We gaan er dan ook vanuit dat je goed kunt zwemmen en in het bezit bent van een zwemdiploma! Vroegzwemmen: Maandag-, dinsdag,-, woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend: 06:30 – 09:30 uur. Laatzwemmen: Maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond: 18:30 – 20:00 uur

Je kunt ter plekke lid worden (€ 10) of je direct online als lid inschrijven (bij voorkeur). Je moet tevens een papieren, gelamineerde 12-badenkaart of een seizoenskaart bij je hebben. Klik hier voor meer uitleg over toegang met 12-badenkaart en seizoenskaart.

Kan ik na het Vroegzwemmen op het terrein blijven tot de gewone openingstijd?

Ja, dat kan bij de horecakiosk. Zwemmen kan weliswaar niet tussen 09:30 en 10:00 uur, omdat er dan geen toezicht is. Het werk zit erop voor onze vrijwillige toezichthouders en de toezichthouders van het zwembad beginnen pas om 10 uur. Kom je naar het Vroegzwemmen, dan moet je dus om half 10 echt het water uit. Maar je mag het half uurtje tot 10 uur wel overbruggen bij de horeca (waar ze lekkere koffie hebben en soms ook een croissantje). Het heeft echter niet veel zin om na 09:10 uur naar het Vroegzwemmen te komen, want je bent er nog niet in, of je moet er alweer uit.

Kan ik al eerder het bad in voor Laatzwemmen?

Tien minuten voordat het Laatzwemmen begint, willen sommige leden al naar binnen, maar dan is de kassa nog niet bemand. Bedenk dat de Vereniging compleet gerund wordt door vrijwilligers: de kassamedewerkers en toezichthouders zijn actieve leden die dit op vrijwillige basis doen.

Gelden er speciale gedragsregels tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen?

Ja, naast de algemene regels van fatsoen en verantwoordelijkheid, zijn een paar regels die extra aandacht vragen, mede in verband met de aansprakelijkheid van de vrijwilligers en de Vereniging.

 • Badkleding aan- en uittrekken mag alleen in de kleedkamers, niet aan de badrand.
 • Je mag alleen in het 50-meterbad zwemmen, want alleen dat huren we af, dus niet in de ondiepe baden. Dat houdt in dat je moet kunnen zwemmen (in het bezit bent van een zwemdiploma)!
 • Volg de instructies op van de toezichthouders. Denk daarbij aan zwemrichting, banen voor snelle zwemmers en naderend onweer.
 • Na afloop van Vroeg- en Laatzwemmen moet iedereen het 50-meterbad verlaten, inclusief de ligweiden.
 • Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je zwemmen onder verantwoordelijkheid van een volwassene, bijvoorbeeld een ouder.
Is er op warme avonden ook Laatzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad?

Ja, anders dan vorige jaren zal ook bij extreem mooi weer Laatzwemmen van de Vereniging doorgaan. Dit is het gehele jaar (2022) zo.

Hoe kan ik betalen bij Vroeg- en Laatzwemmen?

Je lidmaatschap, de 12-badenkaart én douchemuntjes (5 stuks ad EUR 2,50) betaal je per pin.

Cash wordt niet geaccepteerd vanwege o.a. veiligheid.

Lidmaatschapskaart?

Je krijgt geen kaart als bewijs van lidmaatschap.

Wanneer je een seizoenkaart (alleen voorverkoop aan begin seizoen) via de vereniging of een 12-badenkaart via de vereniging koopt dan zien wij op de lijst dat je lid bent. Voor toegang tot de gemeentelijke uren hoef je alleen je seizoenkaart te laten zien of een knipje te laten zetten op de 12-badenkaart kaart.

Ik ben jonger dan 18 jaar, kan ik dan ook Vroeg- en Laatzwemmen?

Dit hangt er vanaf of je lid bent.

Ben je geen lid – maar zwem je mee als introducé – dan moet je 18 jaar of ouder zijn.

Ben je wel zelf lid (en ben jij dus jonger dan 18 jaar), dan gelden de volgende regels:

 • Te allen tijde zwem jij onder begeleiding (en onder verantwoordelijkheid) van een volwassene
 • Stop jij (het kind) met zwemmen, dan stopt ook de volwassene met zwemmen (en omgekeerd)

Dus: een lid jonger dan 18 jaar kan wel komen zwemmen, maar alleen als hij zelf lid is én alleen onder bovenstaande voorwaarden.

Kan ik Vroeg- of Laatzwemmen als ik niet meedraai in het vrijwilligersrooster?

Natuurlijk kan dat. Als je maar lid bent en bovendien in bezit van een seizoenkaart of een 12-badenkaart. Je kunt tijdens de Vroeg- en Laatzwemtijden aan de kassa lid worden en ook een 12-badenkaart kopen. Gewone losse kaartjes zijn echter niet geldig.

Ik wil  Vroeg- en Laatzwemmen. Maar waarom moet ik eerst lid worden.

Het principe van een vereniging is mooi. Met elkaar voor elkaar. Vrijwilligers zetten zich in. En leden zwemmen en helpen soms ook mee. Door lid te worden draag je het bad een warm hart toe en weten we wie je bent en dat je kunt komen zwemmen.

Ik wil Vroeg- en Laatzwemmen. Maar waarom moet ik een abonnement of 12-badenkaart kopen, waarom geen losse kaartjes?

Voor de vrijwilliger aan de kassa willen we het zo makkelijk mogelijk maken. Vandaar een seizoenkaart of 12-badenkaart, en geen losse kaartjes. Klik hier voor meer uitleg over toegang met 12-badenkaart en seizoenkaart.

Kan ik lid worden zonder vrijwilliger te worden?

Ja dat kan, maar er zijn altijd vrijwilligers nodig. Dat maakt onze Vereniging “voor en door leden”. Dus kun je iets, doe dan iets.

Hebben jullie nog vrijwilligers of bestuursleden nodig?

Ja, we hebben nog hulp nodig van:

 • Toezichthouders bij het bad (evt. kan je een cursus reddend zwemmen of EHBO via ons volgen).
 • Initiatiefnemers nieuwe activiteiten en evenementen
 • Sponsorwervers
 • Bestuurslid met expertise op het gebied van communicatie, PR en sociale media.

Wie als lid structureel minimaal 20 uur per seizoen als vrijwilliger of bestuurslid aan de Vereniging besteedt, krijgt een gratis 12-badenkaart. Liever een seizoenkaart? Dan betaal je maar € 30 (reguliere prijs is € 130).

Kan ik de Vereniging financieel steunen zonder lid te worden?

Ja, natuurlijk. Je kunt je opgeven als begunstiger. Dan draag je jaarlijks een bedrag bij van €10 of, als je dat kunt missen, meer.

Kan ik de Vereniging sponsoren?

Jazeker. Als je onze Vereniging een warm hart toedraagt, kun je als bedrijf, instelling of particulier onze Vereniging sponsoren. In het algemeen, of een specifieke activiteit. Met geld, in natura of met dienstverlening. Neem daarvoor contact op via het contactformulier onderaan de pagina.

Wat kost een lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost slechts € 10 per jaar.

Wat krijg ik als lid?

In de eerste plaats onze hartelijke dank en die van iedereen die het Flevoparkbad een warm hart toedraagt. En je kunt dan natuurlijk deelnemen aan de activiteiten die dankzij onze Vereniging tot stand komen. Zoals Vroeg- en Laatzwemmen, en tegen een kleine bijbetaling ook yoga, taiji en outdoor-training. Of laatstgenoemde activiteiten ook in 2022 worden aangeboden, is onzeker.

Hoe word ik lid?

Je kunt je op deze site direct opgeven.  Vul het formulier in. Je bent dan direct lid tot wederopzegging en kunt meteen genieten van Vroeg- en Laatzwemmen en andere verenigingsactiviteiten.

Krijg ik een ledenpas toegestuurd?

Nee, dat vinden we voorlopig te veel administratieve rompslomp. Als je deel wilt nemen aan een activiteit, zoals Vroeg- en Laatzwemmen, kijken we je lidmaatschap na in de ledenlijst. Je moet een identiteitsbewijs (rijbewijs, identiteitskaart, paspoort) of een seizoenkaart met pasfoto bij je hebben.

Is er een speciale regeling voor houders van een stadspas?

Nee, het lidmaatschap van de Vereniging Flevoparkbad kost maar een tientje per jaar. Daarop kunnen we echt geen korting meer geven. Je kunt je wel minimaal 20 uur structureel voor de Vereniging inzetten als vrijwilliger. Dan krijg flinke korting van € 100 op een seizoenkaart (kost je dan maar € 30).

Hoe kom ik aan een seizoenkaart van de Vereniging Flevoparkbad?

Ieder jaar kan je in de voorverkoop een seizoenkaart met korting kopen (regulier: € 130 en voor studenten:  € 113,25 voor 2022). Alle leden krijgen een mail met informatie over deze voorverkoop.

Als je geen kaart in de voorverkoop hebt gekocht – d.w.z. vóór 2 mei 2022 – dan kan je de seizoenkaart alleen nog overdag (zonder korting) tijdens de reguliere uren kopen. Meld aan de kassamedewerker dat je lid bent van de vereniging. De medewerker plakt dan een stickertje op je seizoenkaart. Meld je met deze kaart bij de kassa tijdens de verenigingsuren. Na lidmaatschapscontrole krijg je ons gele stickertje erbij. Neem die eerste keer wel een betaalbewijs van je lidmaatschap en ID mee! Het is een heel “gesticker”, maar het is op dit moment de enige manier waarop onze vrijwilligers aan de kassa kunnen zien dat je lid bent en een geldige seizoenkaart hebt.

Wat kost een 12-badenkaart bij de Vereniging Flevoparkbad?

Die kost hetzelfde als bij het de gemeente (voor 2022 is dat: € 55,55). Je kunt bij onze kassa tijdens de vereniginsuren er een kopen. We raden je met klem aan tijdens verenigingsuren een papieren gelamineerde 12-badenkaart te kopen. Zit er ook meteen een verenigingsstickertje op. Want koop je een 12-badenkaart overdag bij de kassa, dan kun je alleen een elektronische 12-badenkaart krijgen en die kun je helaas niet gebruiken voor het Vroeg- en Laatzwemmen. Onze vrijwilligers hebben namelijk geen toegang tot de scanpapparatuur van de gemeente en kunnen deze elektronische 12-badenkaarten niet scannen. Daardoor hebben ze geen enkele informatie. Terwijl zij natuurlijk wel willen weten of hoeveel ‘knipjes’ er nog op de 12-badenkaart zitten.

Wat is het verschil tussen de ‘Vrienden van het Flevoparkbad’  en de Vereniging Flevoparkbad?

Onze Vereniging Flevoparkbad is begin 2014 opgericht als burgerinitiatief om de populariteit en het gebruik van het bad te vergroten. We maken het Vroeg- en Laatzwemmen mogelijk en organiseren activiteiten om meer bezoekers naar het bad te trekken. Als Vereniging blijven we constructief in gesprek met de gemeente en volgen we de politieke besluitvorming over het Flevoparkbad op de voet. We maken ons sterk voor een groot zwembad voor Oost, met behoud van het 50-meterbad voor sport en recreatie. Naast de Vereniging is er een actiegroep ‘Vrienden van het Flevoparkbad’. Deze ontstond toen de gemeente overwoog om het Flevoparkbad te sluiten en speelde een leidende rol in het succesvolle verzet daartegen. Zij richt zich nu vooral op het kritisch volgen van  de politieke besluitvorming rond het buitenbad, maar organiseren zelf geen activiteiten.

Waarom gaan de Vereniging en de Vrienden niet samen op in één club?

Daar is begin 2014 over gesproken, maar de Vrienden willen liever een onafhankelijke actiegroep blijven. Veel vrienden zijn lid van de Vereniging Flevoparkbad. We spannen ons elk op onze eigen manier in om ‘De Parel van Oost’ te behouden en te laten glanzen.

Wil je reageren?

Heb je belangstelling om ons financieel te steunen als sponsor of begunstiger, lid te worden, als vrijwilliger mee te werken, heb je vragen, opmerkingen, suggesties, stuur ons een bericht.