Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Over het bad

Het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost werd in 1967 geopend en heeft sindsdien zijn oorspronkelijke, weidse opzet behouden. Het zwembad ligt heerlijk in het groen. Volgens ons is het mooiste buitenzwembad van Amsterdam. Nog te weinig mensen weten dat het bestaat of waar het ligt en hoe je er komt. De Vereniging Flevoparkbad wil zorgen dat er in jubileumjaar 2017 nog meer mensen naar ’t zwembad komen dan in 2016.

Hoe kom je er?

Het zwembad ligt aan de Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam, grenzend aan het het Flevopark in Amsterdam-Oost, vlak bij de Amsterdamsebrug en Camping Zeeburg. Tram 7 en 14 hebben hun eindpunt voor de deur en bus 37 stopt vlakbij.  Er zijn enkele parkeerplaatsen met betaald parkeren, ’s zondags gratis.

Openingstijden

Het buitenzwemseizoen loopt in ieder geval tot en met 3 september 2017. Mocht de weersvoorspelling voor de week erop erg goed zijn, dan is het mogelijk dat de gemeente het bad nog 1 of 2 weken langer openhoudt. Het zwembad wordt beheerd door de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost. Het telefoonnummer van het zwembad is (020) 692 5030. Ga naar de officiële site van de gemeente voor reguliere, tarieven, speciale tariefacties en aangepaste openingstijden in verband met feestdagen en warme dagen.

De normale openingstijden tijdens het buitenzwemseizoen zijn:

  • Alle werkdagen (maandag tot en met vrijdag):  10:00 – 17:30 uur. De kassa sluit om 17:00 uur.
  • Weekend (zaterdag en zondag): altijd 10:00 – 17:30 uur. De kassa sluit om 17:00 uur.
  • Op erg warme dagen blijft het bad soms langer open: 10:00 – 19:00 uur. De kassa sluit dan om 18:30 uur. En er is dan géén Laatzwemmen. Om zeker te zijn, check de officiële site van de gemeente.

Als je lid wordt van de Vereniging Flevoparkbad kun je bovendien tijdens het zwemseizoen Vroeg- en Laatzwemmen:

  • Alle werkdagen (maandag tot en met vrijdag): 06:30 – 09:30 uur
  • Maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond:  18:30 – 20:00 uur

Gedragsregels tijdens het vroeg- en laatzwemmen, naast de algemene regels van fatsoen en verantwoordelijkheid, mede in verband met de aansprakelijkheid van de vrijwilligers en de Vereniging:

  • Je mag alleen in het 50-meterbad zwemmen, want alleen dat huren we als Vereniging af, dus niet in de ondiepe baden.
  • Na afloop van vroeg- en laatzwemmen moet iedereen het Flevoparkbad verlaten, inclusief de ligweiden.
  • Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je zwemmen onder verantwoordelijkheid van een volwassene, bijvoorbeeld een ouder of verzorger.
  • Badkleding aan- en uittrekken mag alleen in de kleedkamers, dus niet aan de badrand.

Zwembad en omgeving

In het Flevoparkbad is een 50-meterbad om banen te zwemmen. Voor kinderen zijn er een ondiep bad en een peuterbad om lekker te spetteren. Rond de zwembaden zijn er grote ligweides met allerlei speelvoorzieningen. Op mooie dagen is er een kiosk met terras waar je eten, drinken en ijs kunt kopen.

Je spullen kun je kwijt in een kluisje. Je moet er een muntje van 50 cent in steken, maar dat krijg je weer terug na gebruik.

De baden zijn verwarmd. Sinds 2014 zijn er ook warme douches, sinds 2017 zelfs zes! Voor 50 cent koop je een douchemuntje aan de kassa.

Het Flevoparkbad wordt beheerd door Stadsdeel Oost

Het Flevoparkbad wordt beheerd door Stadsdeel Oost

Koop gelijk een douchemuntje

Koop gelijk een douchemuntje

Slechts 50 cent voor maar liefst 5 minuten heerlijk warm water

Slechts 50 cent voor maar liefst 5 minuten heerlijk warm water

Advertenties