Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam


Zwemevenement Zeemijl van Bloemendaal

Afgelopen zondag hebben vele vrijwilligers en leden meegedaan aan de Zeemijl van Bloemendaal. Volgens vrijwilliger Jobien Groen een van de gezelligste zwemevenementen rond Amsterdam. Jobien: “Onder het wakend oog van de reddingsbrigade van Bloemendaal zwem je 150 meter uit de kust, 1,5 kilometer parallel aan de kust om vervolgens weer 150 meter richting de finish te zwemmen. Het weer zat mee, het was warm en droog, en af en toe kwam de zon tevoorschijn. Hoewel het water vrij rustig leek vanaf de kant, is dat toch altijd weer anders als je er middenin ligt. Door de deining en de golven was het moeilijk navigeren op de rode boeien en bleken de meeste zwemmers toch wel een paar honderd meter langer dan de nodige 1,8 kilometer gezwommen te hebben. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met applaus, gejuich en kussen werd iedereen binnengehaald. Achteraf was er soep, een warme douche, en een gezellige nazit aan het strand.”


Geen veerboot maar zwemmen van Den Helder naar Texel!

Een jaar lang trainde lid van de vereniging Amarins Gjaltema zowel in het Flevoparkbad als in open water en in zee, om zich te wagen aan de zwemtocht van Den Helder naar Texel; 4 kilometer zwemmen door het zoute water, metershoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Omdat het een hele gave uitdaging is natuurlijk, maar vooral ook omdat ze zoveel mogelijk geld wilde ophalen voor Spieren voor Spieren. Afgelopen zaterdag 12 augustus was de dag van de waarheid. Kon Amarins op eigen kracht het Marsdiep oversteken en voet aan wal zetten op Texel?
Lees verder


IJsselmeer over: 22 km strijd tegen golven, wind en kou

Deelnemers zwemmarathon Stavoren – Medemblik

Christian Broodman en Fergil Hesterman, twee leden van de Vereniging Flevoparkbad, heb je misschien wel eens uren zien trainen in ons Flevoparkbad. Onder meer voor het Nederlands Kampioenschap Marathonzwemmen van afgelopen zaterdag 12 augustus. Een tocht van maar liefst 22 km van Stavoren naar Medemblik. Vorig jaar moesten ze opgeven. Haalden deze twee marathonzwemmers dit jaar wel de finish in deze titanenstrijd tegen golven, wind en kou?
Lees verder


26 augustus: film Captain Fantastic op drijvend scherm

Vorig jaar dé primeur: film kijken op een groot scherm dat drijft in het diepe. Goed nieuws: dit jaar organiseren we het weer, en wel op zaterdagavond 26 augustus na zonsondergang, als we de tragikomische film Captain Fantastic vertonen, over een familie die ver van de beschaving leeft. Een tragedie dwingt ze hun paradijs te verlaten en de confrontatie met de ‘echte’ wereld aan te gaan. Grappig, eigenzinnig en hartverwarmend. Koop je ticket (€7.50 voor leden, €10 introducé, inclusief consumptie) nu al hier. Want beperkt aantal plaatsen, en vol = vol. Lees hieronder alle info over aanvang en wat mee te nemen.

Lees verder


En de winnaar is…

Vrijwilliger Lydia wist als geen ander het bad te promoten.

Hoeveel water gaat er eigenlijk rond in het Flevoparkbad? Die vraag stond centraal in onze stand op het Indische Buurt Festival eerder deze maand. We stonden met een aantal vrijwilligers op de markt om het bad en de vereniging lekker te promoten met onze flyers. Voorbijgangers konden raden hoeveel liter water rondgaat in het 50-meterbad, het kinderbad (met de clown), peuterbad en de bassins. De antwoorden varieerden van 5.020 liter tot 55 miljoen. Wie kwam het dichtst bij het goede antwoord?
Lees verder


Frysman: moaier wurdt in triathlon net!

Marijcke haalt lachend de finish in 12 uur/5 min.

Vrijwilliger Marijcke en lid Peter namen op 8 juli deel aan de Frysman. Een triathlon in het mooie Friese land waarbij de deelnemers 3,8 kilometer zwemmen in het IJsselmeer, daarna 180 kilometer fietsen en het afsluiten met een marathon, 42,195 km rennen. Het Flevoparkbad is de thuisbasis voor hun zwemtrainingen, aangevuld met lange stukken in buitenwater waar dan ook. Hoe is het gegaan voor Marijcke en Peter?
Lees verder