Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam


Nieuw: taiji vanaf donderdagavond 11 mei

Dit seizoen hebben we er een nieuwe activiteit bij, taiji onder leiding van Angelina Teters, perfect om op de zonneweide te beoefenen. Vanaf donderdagavond 11 mei van 18.45 – 19.30 uur kun je als lid elke week meedoen (bij slecht weer gaat het niet door). Angelina Teters traint sinds 2003 de eeuwenoude vechtkunst taiji onder leiding van Sifu Fei Baonong bij Longteng Taiji. Door langzaam en vloeiend bewegen wordt energie in het lichaam in beweging gebracht en worden blokkades opgeheven. Angelina is door taiji soepeler en fit geworden. Zij vindt het leuk om dit met andere mensen te delen en zo bij te dragen aan hun welzijn. Kosten €2,50 pp per keer voor leden met seizoenskaart; €2,50 pp per keer plus knip uit je 12-badenkaart voor leden zonder seizoenskaart. Het loont dus nog steeds om een seizoenskaart te kopen als je vaker zwemt en aan activiteiten wil meedoen als taiji, Swim4Fit, yoga en/of bootcamp. Te koop bij de kassa. Meer weten over taiji en Angelina?
Lees verder


Waarom deze raadsleden blij zijn met ons

Fervent zwemmer Reinier van Dantzig (D66, vooraan) blij met inzet Vereniging Flevoparkbad.

Een vlammend betoog hield onze voorzitter Erik Lambooy begin april voor vijf gemeenteraadsleden met sport in hun portefeuille (GroenLinks, SP, PvdA, CDA en D66). Waarom wij niet ‘zomaar’ een zwemvereniging zijn, maar buurtparticipatie, wat wij tot nu toe voor elkaar hebben gekregen om meer mensen te laten genieten van het Flevoparkbad, wat wij voor ogen hebben, waarom onze vrijwilligers zo belangrijk zijn, welke extra activiteiten we organiseren, waarom we betrokken willen worden bij de toekomst van het bad, en noem maar op. De raadsleden waren onder de indruk van de inzet van de Vereniging en toonden zich blij met dit burgerinitiatief. Ze hebben beloofd langs te komen tijdens het nieuwe seizoen.
Lees verder


Amsterdam Zwemloop 3 mei in Flevoparkbad

Primeur! Meteen aan het begin van het seizoen vindt er al een nieuw én sportief evenement plaats in het Flevoparkbad: de Amsterdam Zwemloop. Een wedstrijd waarbij zwemmen (minimaal 500 m) én lopen (minimaal 5 km) gecombineerd worden: amsterdamzwemloop.nl. Op woensdagavond 3 mei helpen onze vrijwilligers de organisatoren Swimfantastic en Loopwijzer om er een succes van te maken. Ben jij lid van de Vereniging Flevoparkbad? Dan krijg je maar liefst 25% korting op het inschrijfgeld van de Amsterdam Zwemloop! Meer weten?

Lees verder


Nieuw in Oost: overdekt 50-meterbad

Het bad heeft 2 banen van 50 meter.

Waar ooit aan de Wibautstraat de krant Trouw werd gedrukt, is nu een overdekt 50-meterbad: SwimGym, een nieuw members only zwembad waar banenzwemmers en triatleten onder professionele begeleiding kunnen trainen. De coaches hebben een achtergrond met wedstrijdzwemmen op (inter)nationaal niveau. Lid Hanny probeerde het bad uit. Wat is haar ervaring?

Lees verder


Noteer: 50-jarig jubileum op 3 juni

jubileum

Heb jij oude foto’s van het bad?

Dit jaar is het feest en wel op zaterdag 3 juni als het Flevoparkbad precies 50 jaar bestaat. Op 17 februari hebben we samen met de gemeente en de Vrienden de eerste lijnen uitgezet voor het jubileum. De komende maanden bouwen we het verder uit, waarbij de gemeente de kar trekt. We zijn nu al op zoek naar oude foto’s voor een eventuele tentoonstelling. En ben je musicus en/of theatermaker en kun/wil je op 3 juni wat betekenen? Mail ons info@verenigingflevoparkbad.nl.


Tipje van de sluier….

claud-ontbijt

Ontbijtje tussen half 10 en 10.

Als op zaterdag 29 april het nieuwe buitenbadseizoen van het Flevoparkbad begint, zul je zien dat er heel wat vernieuwd is op het terrein. Zo zijn er 6 (!) nieuwe, warme douches met elk een eigen omkleedruimte. Ook kunnen we nu al verklappen dat elke doordeweekse ochtend als we om half 10 het Vroegzwemmen afsluiten, zwemmers weliswaar het bad uit moeten, maar ze niet meer helemaal het terrein af hoeven. Je kunt bij de horeca dat halve uurtje overbruggen tot de gemeente het bad om 10 uur opent. Benieuwd naar nog meer vernieuwingen? We lichten een tipje van de sluier op…
Lees verder


In Londen zwemmen ze buiten door

tooting-bec-lido-1

Met kerst zwom lid Nynke in Tooting Bec Lido in Londen, een openluchtzwembad van 91 meter lang dat het hele jaar door open is, met onverwarmd water weliswaar. Zo rond de kerstdagen was de watertemperatuur 7 graden en lagen er bladeren op het lege bad waar één badmeester de wacht hield. Dit bad was bijna voorgoed gesloten, maar gelukkig werd het door vrijwilligers gered. Wat maakt dit buitenbad voor Nynke zo bijzonder?
Lees verder