Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Het Flevoparkbad moet bruisen

De Vereniging Flevoparkbad is opgericht door een groep liefhebbers van dit prachtig gelegen openluchtzwembad in Amsterdam-Oost. We zorgen ervoor dat meer mensen komen zwemmen en recreëren in het mooiste buitenbad van Amsterdam. En we oefenen invloed uit op de toekomstplannen voor het bad. Dat gaat allemaal beter als veel mensen zich bij ons aansluiten door lid te worden of ons steunen als begunstiger.

Het Flevoparkbad is gesloten tot het begin van het buitenbadseizoen 2019.

Tijdens het buitenbadseizoen kun je Vroeg- en Laatzwemmen, dat is banenzwemmen in het 50-meterbad. Leden hebben toegang met een papieren, gelamineerde 12-badenkaart of seizoenkaart (meer info klik hier). De toezichthouders aan de badrand en bij de kassa zijn tijdens deze verenigingsuren allemaal (bevoegde) vrijwilligers uit de buurt. Als lid kun je terecht op de volgende momenten:

  • Maandag t/m vrijdag: 06:30 – 09:30 uur, kassa sluit 9:10 uur.
  • Maandag t/m donderdag: 18:30 – 20:00 uur, kassa sluit 19:40 uur.
  • Als het op werkdagen (maandag t/m vrijdag) extreem mooi weer is, blijft het bad soms langer open tot 19:00 uur. De kassa sluit dan om 18:30 uur. Er is dan géén Laatzwemmen. Om zeker te zijn, check de officiële site van de gemeente. Of check dezelfde middag onze Facebook-pagina.

De reguliere zwemtijden, waarvoor de Gemeente Amsterdam zorgt, zijn overdag:

  • Alle werkdagen (maandag t/m vrijdag):  10:00 – 17:30 uur. De kassa sluit om 17:00 uur.
  • Weekend (zaterdag en zondag): altijd 10:00 – 17:30 uur. De kassa sluit om 17:00 uur.
  • Als het op werkdagen (maandag t/m vrijdag) extreem mooi weer is, blijft het bad soms langer open tot 19:00 uur. De kassa sluit dan om 18:30 uur.

Nog meer activiteiten: yoga, taiji, Swim4Fit en Ontbijtzwemmen!

We organiseerden in seizoen 2018 ook verschillende activiteiten in het bad en op de zonneweide. Denk daarbij aan Swim4Fit, yoga van Thrive Yoga en taiji. Op 16 mei hielpen vrijwilligers mee om een succes te maken van de Amsterdam Zwemloop, op 31 mei ondersteunden onze vrijwilligers de gemeente toen de kinderen hun Wandelvierdaagse afsloten in het bad en we hielpen Vereeniging Het Y tijdens de Zwem4daagse. We organiseerden ook twee keer Ontbijtzwemmen, inmiddels een begrip! 

Meer actieve leden nodig

Om al die dingen mogelijk te maken, hebben we veel leden nodig. En onder die leden ook een flinke groep mensen die zich actief willen inzetten. We zoeken nog versterking met

  • Initiatiefnemers nieuwe activiteiten en evenementen
  • Bevoegde toezichthouders bij het bad
  • EHBO’ers, dus met geldig EHBO-diploma
  • Sponsorwervers

Heb je belangstelling om als vrijwilliger mee te werken, heb je vragen, opmerkingen, suggesties, stuur ons een bericht.

Advertenties