Zwemmen in tijden van Corona

Fotografie Jolande Schotten

Terwijl de weergoden en corona hun uiterste best hebben gedaan om ons dit jaar uit het zwembad te houden, hebben we ons daar met zijn allen lekker niets van aangetrokken. Heel even was er de angst dat de vereniging na het verloren seizoen 2020 misschien een stille dood zou sterven, maar dat was allerminst het geval.

Jullie bleven massaal lid, kwamen iedere dag in groten getale zwemmen en – niet onbelangrijk! – er kwamen een heleboel nieuwe vrijwilligers bij. Achter de schermen, maar vooral ook achter de kassa en aan de badrand. Veel van die nieuwe vrijwilligers hadden echter nog geen diploma EHBO of Zwemmend Redden. En omdat er een wettelijke verplichting is dat die vaardigheden altijd aan het bad moeten staan was het aanvankelijk flink puzzelen met het schema en is er een aantal weken ook gebruik gemaakt van professionele EHBO-ers. Maar de nieuwe vrijwilligers brachten gelukkig ook veel enthousiasme mee, en binnen no time hadden de meesten van hen dan ook een van de diploma’s behaald, en soms zelfs allebei. Door hun inzet, en die van de professionele EHBO-ers en de oude rotten aan het bad en aan de kassa, waren er toch altijd voldoende mensen en hebben we op alle verenigingsuren heerlijk kunnen zwemmen.

Ondertussen kijken we al vooruit naar het seizoen 2022. Er wordt gewerkt aan een nieuwe website, we blijven in gesprek met de gemeente over de toekomst van het Flevoparkbad en we dromen van een wereld met minder of geen beperkingen door corona. Want ook al werkte het reserveringssysteem soepel, het zou toch wel fijn zijn als we volgend jaar spontaan kunnen besluiten om te gaan zwemmen, dat we langer dan 45 minuten in het bad mogen en dat we daarna ook bij de koffiecorner kunnen blijven hangen om nog gezellig wat te kletsen. Want een buitenbad als het Flevoparkbad is natuurlijk niet alleen een bak water waarin je kunt zwemmen, het is ook een huiskamer, een plek om elkaar te ontmoeten en samen plezier te maken. 

Reacties zijn gesloten.