Terugblik op het seizoen

Portretserie banenzwemmers door Jolande Schotten

Aan het eind van het zwemseizoen maken we met de vrijwilligers altijd de balans op; dit jaar was de vrijwilligersavond op 3 oktober. Hoeveel zwemmers zijn er geweest? Wat is er goed gegaan? Wat kan er beter? Op wie kunnen we volgend jaar weer rekenen achter de kassa of aan de badrand? Wie wil er stoppen…?

Om met het laatste te beginnen: het slechte nieuws was dat Helga gaat stoppen met de coördinatie van de vrijwilligers. Ze blijft gelukkig wel actief als lifeguard aan het bad, maar voor de coördinatie is Josine op zoek naar een goede opvolger. Wie o wie werpt zich op voor deze schone taak? 
Het vroeg- en laatzwemmen werd dit jaar mogelijk gemaakt door 66 actieve vrijwilligers aan het bad en achter de kassa en nog een handvol achter de schermen. 22 daarvan waren er voor het eerst, de rest waren ‘oudgedienden’, waarvan sommige al voor het zesde jaar!
Op de verenigingsuren zijn 9.221 mensen komen zwemmen, en daarvoor waren in totaal 994 diensten nodig. Dat liep dankzij Josine en Helga en de flexibele inzet van velen op rolletjes, maar extra vrijwilligers voor het nieuwe seizoen zijn zeer welkom en maken de planning nog gemakkelijker.
Het ‘rechts heen, rechts terug’ zwemmen blijkt goed te werken en steeds meer mensen houden zich daaraan. Daardoor kunnen er meer mensen in het water en krijgen we minder botsingen. En dat maakt het zwemmen een stuk relaxter, ook op de heel drukke dagen, waarvan we er dit jaar weer een paar hebben gehad. 
De mensen achter de kassa en aan het bad kijken nu al uit naar de opening van het nieuwe seizoen, dat werd op de vrijwilligersavond wel duidelijk.

Reacties zijn gesloten.