Definitief geen tramremise op plaats Flevoparkbad

Bijna een jaar lang hingen de gemeentelijke plannen als een donkere wolk boven het Flevoparkbad, maar deze week kwam het verheugende bericht dat we definitief als zoeklocatie zijn geschrapt.

Daar geeft de gemeente een heel scala aan redenen voor. Onder andere dat het park onderdeel is van de hoofdgroenstructuur, dat er weinig draagvlak is in de buurt (lees: veel verzet), dat een tramremise zich moeilijk laat rijmen met de rust en ruimte van het park, dat bij verdwijnen van het Flevoparkbad er ergens anders een nieuw bad zou moeten komen als compensatie. Alles bij elkaar zou het daardoor een bijzonder ingewikkelde en ook kostbare operatie worden. Reden genoeg voor de omgevingsmanager om het Flevoparkbad niet langer als locatie voor de tramremise te onderzoeken. 

Voorlopig kan dus even de vlag uit, maar we kunnen als Vereniging zeker niet achterover gaan leunen. Want er circuleren in het stadhuis nog allerlei wilde plannen over de toekomst van het Flevoparkbad en van sommige worden we helemaal niet blij. We zullen ons dus tot het uiterste moeten inspannen om een aantal belangrijke waarden (50 meter buitenbad, ondiep kinderbad, ligweiden, groene omgeving) te behouden en waar mogelijk zelfs te versterken. Het Flevoparkbad is al prachtig, maar het kan nog veel mooier! 

Lees het bericht in Het Parool hier.

 

Reacties zijn gesloten.