Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Toer langs de Amsterdamse buitenbaden

In augustus ging onze vrijwilliger Hedy Jane Guds op bezoek bij de zes buitenbaden van Amsterdam. Een fietstocht die ze iedereen kan aanraden. Ze wilde uitvinden of het Flevoparkbad, dat volgens de Franse krant Le Monde enkele jaren geleden nog uitgeroepen werd tot een van de mooiste buitenbaden op aarde, op z’n minst het mooiste van Amsterdam is. Het is een gekleurd, subjectief verhaal, geeft Hedy Jane meteen toe…

“Het werd een leuke fietstocht. Als je alle baden in 1 dag wil halen moet je eigenlijk 5 extra badpakken meenemen en overal maximaal 30 minuten badderen. Ik deed dat niet en kwam helaas net voor een dichte deur in Noord te staan. Het werd 2 dagen later, maar oh oh oh, wat was dát de moeite waard. Maar nu loop ik op de zaken vooruit. Ik begon in het De Mirandabad. Wat een prachtige baden zijn dat. Het verhaal dat niemand minder dan Michael Jackson er de opening 40 jaar geleden verrichtte met zijn broers, maakte alles extra spectaculair.  Naast het 50-meterbad is er de Zeskant met zijn vele verschillende dieptes tussen 0,65 en 1,25 meter. Op weg naar binnen is er de voetendouche, behalve erg handig ook ronduit schattig! Zo heeft elk bad iets unieks.

Mercator Plaza kan ik aan de negatieve kant benoemen omdat er veel in pretenties is blijven steken, vind ik. Om te beginnen de opzet om een groene bunker te worden werd niet gehaald. Kijken naar al die bekaaide wanden is misschien een domper op het verder prachtige 50-meter buitenbad. Maar heus ernstig vind ik dat de toegang €6 is en er niets vanaf ging met de Stadspas. De heuveltjes hebben vele, riskante gaten en zacht-poreuse plekken. En er was ongekend veel zwerfvuil binnen de hekken te zien. Echt verliefd werd ik op het buitenbad van het Noorderparkbad. De ene boom die er staat is onbetwist de Mooiste boom op Aarde. Het was er jammer genoeg vrij leeg. Waarom dan? Ik weet niet precies waar het aan lag, want het weer was goed. De opzet van de baden is trouwens geweldig en de glijbaan ideaal. Wat een parel zeg dat Noorderparkbad!”

En het Flevoparkbad? Hedy Jane heeft faciliteiten en onderdelen rapportcijfers gegeven en in een schema gezet. Klik hier voor haar schema.

Hedy Jane, rechts, in de weer tijdens een schoonmaakactie, haar initiatief.

Reacties zijn gesloten.