Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

London Royal Docks: zwemmen tussen de hijskranen

Onze vrijwilliger Jos tipt je een heel bijzonder ‘buitenbad’ in Londen. Daar waar ooit grote passagiersschepen en vrachtschepen met koffie, graan en andere voedingsmiddelen de London Royal Docks binnenvoeren, kun je nu open water zwemmen. Strak georganiseerd, maar tegelijkertijd met een hoog houtje-touwtje-gehalte. Met boeien is een rondje van 750 meter tussen de hijskranen uitgezet en dat kun je zo vaak zwemmen als je wilt.
Door de opkomst van containerschepen werd de haven steeds minder gebruikt en in 1981 zelfs helemaal gesloten. Het hele gebied raakte hierdoor in verval: veel werkloosheid, verpaupering en leegstand. Maar door de Olympische Spelen en stimuleringsmaatregelen van de overheid werd het weer hip and happening en kwam er veel bedrijvigheid, horeca en allerlei evenementen en activiteiten.

Een van de leukste daarvan is open water zwemmen. Van begin april tot eind september kun je hier een aantal keren per week tussen de grote hijskranen zwemmen. Een wetsuit is verplicht – hoewel niet iedereen zich daaraan houdt – en vooraf moet je een elektronische polsband kopen waarmee wordt geregistreerd wanneer je binnenkomt en het water weer verlaat. Maar alles van de organisatie komt gewoon uit een oude container, en een paar simpele koepeltentjes fungeren als kluis voor je spullen. Sommige zwemmers zijn al blij als ze één rondje van 750 meter hebben gedaan, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Dat laatste had Jos ook: eerst zou hij twee rondjes zwemmen, toen werden het er drie, en uiteindelijk toch vier… En wat vond hij het ontbijt daarna toch lekker!

http://www.londonroyaldocksows.co.uk/

Reacties zijn gesloten.