Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Middelmatige zomer maakt banenzwemmers niks uit

We hebben net definitief het cijfer binnen van de gemeente over het aantal zwembezoeken dit seizoen aan het Flevoparkbad. Het was een middelmatige zomer, dus we hielden ons hart een beetje vast. Het aantal zwemmers tijdens Vroeg- en Laatzwemmen wisten we trouwens al eerder, onder meer dankzij het netjes turven van onze vrijwilligers aan de kassa. Benieuwd naar de cijfers?

Het Flevoparkbad heeft dit buitenbadseizoen bijna 73.000 zwembadbezoeken in totaal geteld. Dat zijn alle bezoekers die tijdens de reguliere uren én de uren daarbuiten gebruikgemaakt hebben van het bad. Weliswaar is dit aantal wat minder dan vorig jaar, maar toen kende de zomer echt veel meer warme dagen, zeker in de zomervakantie, en werd het seizoen met ook nog eens 1,5 week verlengd in september door een warme nazomer.

Ondanks die toch wel middelmatige zomer dit jaar, groeide het aantal zwembezoeken tijdens ons Vroeg- en Laatzwemmen ook dit jaar door. Vorig jaar was het aantal zwembezoeken tijdens de verenigingsuren al flink toegenomen ten opzichte van 2015, dit jaar kwam daar weer bij een kwart bij. Het laat zien dat banenzwemmen ook in het Flevoparkbad steeds populairder wordt!

Verder organiseerden wij seizoen 2017 activiteiten als yoga, Swim4Fit, outdoor, taiji, nachtzwemmen en een filmavond met drijvend filmscherm in het diepe. In totaal telden wij tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen en onze activiteiten bijna 8000 bezoekers. Leuk detail: nadat de gemeente dit seizoen voor zes nieuwe warme douches had gezorgd – daarvoor waren het er maar twee – vervijfvoudigde de verkoop van douchemuntjes tijdens de verenigingsuren.

Reacties zijn gesloten.