Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

In Zürich weten ze wat buiten zwemmen is

Flussbad Oberer Letten in de rivier Limmat.

Die Zürcher hebben het mooi voor elkaar, want de rivier de Limmat en het meer van Zürich zijn zo schoon, dat je er gewoon in kunt zwemmen. En dat doen de inwoners! Ook al omdat er bepaalde stukken in de Limmat zijn, zoals bij het Flussbad Oberer Letten, waar je vanaf half mei alle faciliteiten kunt gebruiken: kleedruimtes, douches, kiosk, toezicht en maar liefst 400 meter rivier om in te zwemmen. Gratis! Verder heb je nog verschillende strandbaden in het meer van Zürich en ligt in hartje centrum midden in de rivier het mooie houten Frauenbad Stadthausquai. ’s Avonds krijgt het trouwens een heel leuke, andere bestemming. Nieuwsgierig?
Het Frauenbad Stadthausquai is van half mei tot half september elke ochtend tussen 9 en 11 uur open, ongeacht het weer. Door smeltwater uit de bergen komt de watertemperatuur aan het begin van het seizoen nauwelijks boven de 10 graden uit, want het zwemwater is gewoon het rivierwater. Elke dag is op de site te zien wat de watertemperatuur is. Bij goed weer blijft het bad langer open. Opmerkelijk, alleen voor vrouwen, zoals de naam eigenlijk al zegt. Maar ’s avonds verandert het bad in de Barfussbar,  een uitgaansbar voor vrouwen én mannen. Bungelend met je benen in het water kun je wat drinken en naar muziek luisteren, met als extra activiteiten Tanz am Sonntag en Kultur am Mittwoch. Ook kun je er op bepaalde avonden privéfeestjes geven.

Frauenbad Stadthausquai verandert ’s avonds in Barfussbar.

In het meer van Zürich vind je ook tal van zwemgelegenheden, zoals Strandbad Mythenquai. Inderdaad met strand, toezicht, omkleedfaciliteiten, douches, duikplanken, zonneweides en een buffetrestaurant van het legendarische vegetarische restaurant Hiltl.

Strandbad Mythenquai aan het meer van Zürich.

Ken jij ook een mooi buitenbad in binnen- of buitenland? Mail naar info@verenigingflevoparkbad.nl met een tekstje erbij waarom, en liefst met foto(‘s).

 

Reacties zijn gesloten.