Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Nóg meer mooie buitenbaden

img-20160917-wa0000

Zwemmen met zicht op Oslo’s fjord.

Onze leden Femke, Hanna, Harry en Jos reageerden op onze oproep naar meer mooie buitenbaden, zoals dit bad in Oslo dat een tip is van Femke. Mét douche en duikplank. Benieuwd naar de tips van Hanna, Harry en Jos?
londonlidoJos is erg gecharmeerd van het London Lido waar we in 2014 al over schreven op deze site, omdat dit buitenbad het hele jaar open is, ook als het vriest en sneeuwt. Jos over dit Londense bad: “Het Lido stamt uit 1932, sloot de poorten in 1988, maar werd na acties van buurtbewoners en andere enthousiastelingen toch niet afgebroken maar geheel gerenoveerd, zodat het in 2006 weer kon openen. Het 50-meterbad ligt net als het Flevoparkbad aan de rand van een park, is het gehele jaar door geopend (heerlijk om bij een watertemperatuur van 26 graden te zwemmen terwijl de luchttemperatuur rond het vriespunt is!) en trekt een heel gevarieerd publiek: van oude omaatjes die héééééél rustig hun baantje zwemmen tot fanatieke wedstrijdzwemmers. Van triatleten tot mannen die na het zwemmen in een strak pak schieten en zich naar het Financial District spoeden. Voor alle snelheden zijn er aparte banen, van slow lane tot very fast lane, en de Engelsen houden zich daar keurig aan. Het gehele jaar geopend! Zou dat niet een idee zijn voor het Flevoparkbad? Met een lange pijplijn die overtollige warmte vanaf de Jaap Edenbaan naar het Flevoparkbad transporteert…”

surinamerivier

Surinamerivier.

Harry is onder de indruk van een buitenbad in de Surinamerivier: “Maar weinig mensen zwemmen in de Surinamerivier. Waarom? Houden ze niet zo van zwemmen of zijn de rivieren niet geliefd bij zwemmers? Een paar dapperen schijnen elk jaar mee te doen aan een zwemmarathon in de Surinamerivier. Dat is echt voor een enkeling weggelegd, want deze rivier kent naast de invloed van het getij ook nog de gewone stroming. Een zwemmer moet voortdurend begeleid worden vanuit een volgboot. Zo’n vijftien kilometer vanuit het centrum van Paramaribo is het resort White Beach, waar je wel in de Surinamerivier kunt zwemmen en dan zonder begeleiding. Er is een prachtig strand aangelegd en een buitenbad, goed omringd met een net. Dat net moet voorkomen dat je afdrijft en dat piranha’s zwemmers lastigvallen…”

img_8400

Alemannenbad Staufen im Breisgau.

Hanna heeft twee tips: “Ik heb deze zomer tweemaal daags gezwommen in het Alemannenbad Staufen im Breisgau, dat ligt 18 km onder Freiburg. Het mooie aan dit bad is dat het helemaal van roestvrijstaal is. Dat had ik nog nooit gezien. Verder mooie ligging met uitzicht op de bergen/heuvels, leuke ouderwetse pashokjes en enorme ligweides. Echt een prachtig bad. Fris water, net als in het Flevoparkbad. Verder prachtig en erg koud (!) is het Strandbad Untersee in Arosa. Met prachtige houten badhokjes uit de jaren 30 en diverse duikplanken. Ligt op 1691 meter hoogte. Ik heb er alleen een winterfoto van…” 

 

sneeuwbad

Strandbad Untersee in Arosa.

En dan is er nog een tip dichtbij huis, van (een andere) Femke: “Op het dak van hotel W, midden in Amsterdam waar je een verwarmd baantje kan trekken onder het toeziend oog van Atlas!”

Heb jij een tip? Mail het naar ons: info@verenigingflevoparkbad.nl. Graag met foto erbij en tekstje waarom je dat bad zo mooi vindt.

 

Reacties zijn gesloten.