Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Hier zijn nog meer mooie buitenbaden

hh2

Hampstead Heath Women’s Pond in Londen.

In augustus riep de Franse kwaliteitskrant Le Monde het Flevoparkbad uit tot een van de mooiste buitenbaden in de wereld. Er zijn natuurlijk nog meer hele mooie buitenbaden. We vroegen onze leden of ze andere buitenbaden konden aanraden. Dit zijn de tips van Eveline en Menko.
Eveline is erg gecharmeerd van twee buitenbaden in Londen: “Hampstead Heath Women’s Pond is een heel beschut natuurbad in een park midden in London, aan de noordkant van het centrum. € 2 toegang via een automaat, met badhokjes, wc’s en toezicht. Er is een bad voor mannen, vrouwen en mixed. Bestaat al heel lang en is het hele jaar open. Die-hards zwemmen het hele jaar door! Hoog op mijn lijstje staat ook het Brockley Lido, in Zuid-Londen, een gerestaureerd art-decobad, waar ze ook filmvoorstellingen geven. In september was het bad de hele maand open van 7am tot 7pm. En volgens mij is het ook de hele winter open.”

brockley

Brockley Lido in Zuid-Londen.

Menko Kuiper heeft goede herinneringen aan Sulzburg Naturschwimmbad in het Schwarzwald Baden Wurtemberg in Duitsland: “Het is een natuurzwembad met water afkomstig uit de bronnen van de omliggende gebergten. Behoorlijk koud maar o zo lekker.”

Heb jij een tip? Mail het naar ons: info@verenigingflevoparkbad.nl. Graag met foto erbij en tekstje waarom je dat bad zo mooi vindt.

 

Reacties zijn gesloten.