Yes! Groei zet door: bijna 84.000 zwembezoeken

Diepe

Bijna 8500 meer bezoekers seizoen 2016!

We wisten het eigenlijk wel, maar nu bevestigen de cijfers het: het Flevoparkbad heeft afgelopen seizoen bijna 84.000 zwembadbezoeken geteld, een kleine 8500 meer dan in 2015. Het toont aan dat de opmars niet te stuiten is, want ook vorig jaar groeide het aantal flink. Hoe komt dat?
De groei in aantal zwembezoeken is onder meer te danken aan meer seizoenskaarthouders dan vorig jaar. Daardoor nam het baantjes trekken tijdens de vereniginguren en tijdens de reguliere openingstijden toe. Verder hadden we mooie zomerdagen bij het begin van de schoolvakantie en tropische dagen tijdens de verlengde openstelling tot half september, toen de gemeente het bad na de officiële sluitingsdag langer openliet.

dinsdag vroegOnze activiteiten droegen ook bij aan de groei. Zoals het Vroeg- en Laatzwemmen en activiteiten als de foto-tentoonstelling Ode aan het Flevoparkbad, yoga, freediven, Swim4Fit, kajakken en een filmavond met drijvend filmscherm in het diepe. In totaal telde de Vereniging Flevoparkbad tijdens het Vroeg- en Laatzwemmen en haar activiteiten 6700 bezoekers.

Naast de activiteiten van de Vereniging Flevoparkbad maakten andere sportverenigingen en (zwemtechniek)clubs eveneens veelvuldig gebruik van het zwembad buiten de reguliere tijden. En als kers op de taart, riep de Franse kwaliteitskrant Le Monde het Flevoparkbad eind augustus uit tot een van de mooiste buitenbaden ter wereld. Met als leuk gevolg dat veel Amsterdammers uit andere wijken nieuwsgierig werden en het bad op de valreep nog bezochten.

Reacties zijn gesloten.