Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Superseizoen met mooi staartje

laatstedag2

14 september, de allerlaatste Vroegzwemochtend.

Voor het derde jaar op rij hebben we een prachtig seizoen gehad. Meer leden, meer zwemmers en een mooi staartje, want nog 1,5 week extra open. We hebben in totaal bijna 6700 (!) zwemmers en bezoekers geteld tijdens ons Vroeg- en Laatzwemmen en tijdens onze andere activiteiten. We wachten nog op de cijfers van de gemeente met hun totaal aantal zwembezoeken. Hopelijk gaan we de 75.000 van vorig jaar overtreffen. Benieuwd naar meer mooie cijfers die de vrijwilligers aan de kassa hebben bijgehouden en onze penningmeester Rob in kaart heeft gebracht?

Op onze allerlaatste Vroegzwemochtend, de warme woensdag 14 september, telden we meteen het allerhoogste aantal zwemmers van 2016: 172. Het leek wel of iedereen nog een laatste keer een baantje wilde trekken, want het was een record voor de vereniging! De dag ervoor waren het er ook al veel geweest: 124. En vrijdag 2 september gelijk met het ontbijtzwemmen, toen we nog dachten dat het de laatste ochtend van het seizoen zou zijn, hebben we 127 aangevinkt. Kijk je naar het hele seizoen, dan zie je dat elke ochtend meer zwemmers had dan vorig jaar en dat de woensdag- en vrijdagochtend het populairst zijn.

Als je het over de avonden hebt, dan blijkt de dinsdagavond populair. Hoewel maandagavond 4 juli de meeste laatzwemmers van het seizoen kende, namelijk 53, kwamen de dinsdagavonden 31 mei en 7 juni erachteraan met 46 zwemmers. Dat deze aantallen later in het seizoen niet zijn voorgekomen, heeft ermee te maken dat op echt warme dagen het Laatzwemmen verviel, doordat het bad voor al het publiek ’s avonds langer openbleef.

laatste-dag1

Dit is ’s ochtends vroeg in september!

Het is dus drukker geworden in het diepe tijdens onze uren. De vraag is of we daardoor volgend jaar meer lijnen in het bad moeten leggen. Meningen bij zwemmers zijn echter verdeeld: tijdens het ontbijtzwemmen vroegen we reacties op te schrijven over het seizoen en de een schreef meer lijnen, terwijl de ander opschreef dat juist niet te willen. Wat is wijsheid?

Penningmeester Rob ontdekte trouwens dat we dit jaar verjongd zijn, want de gemiddelde leeftijd is naar beneden gegaan. Vooral de groep tussen 30 en 35 jaar is gegroeid. Ons hele ledenbestand bestaat voor 60% uit vrouwen en 40% uit mannen en het oudste lid is 85+!

Advertenties

Reacties zijn gesloten.