Wethouder bij opening: “Flevoparkbad blijft bestaan”

Opening tentoonstelling

Eric van der Burg opent de tentoonstelling Ode aan het Flevoparkbad.

Een lachende wethouder Eric van der Burg opende 8 mei officieel de fototentoonstelling Ode aan het Flevoparkbad, en daarmee ook officieel het seizoen van de Vereniging Flevoparkbad. Het mooiste nieuws was natuurlijk dat hij meteen luid en duidelijk toezegde dat het Flevoparkbad blijft bestaan, en dat het een buitenbad blijft! Zijn toezegging kon rekenen op een spontaan applaus en ook de pers, zoals Het Parool, merkte het nieuws die avond op. De Telegraaf en Radio Noord-Holland waren trouwens al enkele dagen eerder langsgeweest om aandacht te besteden aan de fototentoonstelling.

Een zestal foto’s uit het gelijknamige boekje van fotograaf Jolande Schotten en journalist Aafke Jochems hangen het hele buitenbadseizoen op het terrein van het bad, een tentoonstelling gesponsord door o.a. de Vereniging Flevoparkbad. Het laat zien welke band uiteenlopende mensen met het bad hebben. Wethouder van der Burg bleek ook een band te hebben met het Flevoparkbad. Hij vertelde dat hij het zwembad kent sinds zijn jeugd, toen hij het als kind al bezocht. Hij beloofde dit seizoen weer te komen zwemmen, waarschijnlijk voordat hij aan zijn werkdag begint, dus tijdens het Vroegzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad.

OndiepeHet was een zomerse, drukke dag op 8 mei, waardoor niet alle activiteiten konden doorgaan die de vereniging had gepland, zoals het kajakken in het ondiepe. Op Vaderdag is een volgende kans. Wel gingen de demonstaties Total Immersion-zwemtechniek en zwemmend redden door, evenals een proefles Swim4Fit. Die dag bezochten ruim 2000 mensen het bad, de dag ervoor ook. Een prachtige start van het nieuwe seizoen.

Reacties zijn gesloten.