Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Enith Brigitha ontvangt 1e Ode aan het Flevoparkbad

overhandiging

Olympisch medaillewinnaar Enith Brigitha ontving 13 november in de Java Bookshop het eerste exemplaar van het boekje Ode aan het Flevoparkbad uit handen van de makers, journalist Aafke Jochems en fotograaf Jolande Schotten. Het boekje laat in beeld en verhaal de band zien die liefhebbers met het beste buitenbad van Amsterdam hebben. Zo vertelt astronaut André Kuipers over krokodillen in het diepe en badmeester Atje Smit waarom elke dag een feestje is.

antonio

Antonio Battiato is blij met zijn foto.

Van april tot en met september 2015 hebben Aafke en Jolande het Flevoparkbad vele malen bezocht. Jolande keek met haar fotografische oog naar beelden die intrigeren en verrassen. Aafke luisterde naar de verhalen over de speciale band die liefhebbers met het buitenbad hebben. Ze vertelden waarom ze het een warm hart toedragen of hoe belangrijk het voor hen is. Uit het boekje komt sterk naar voren dat dit openluchtbad heel veel betekent en zoveel meer is dan een voorziening die geld kost.

drukte

Drukte tijdens de presentatie in de Java Bookshop.

Via crowdfunding haalden Aafke en Jolande voldoende geld op om de druk- en papierkosten van Ode aan het Flevoparkbad grotendeels te bekostigen. Genereuze donateurs van de campagne en geïnterviewden waren aanwezig bij de lancering van het boekje, waarvan het eerste exemplaar naar Enith Brigitha ging. In de jaren 70 maakte topzwemmer Enith Brigitha furore op NK’s, WK’s en op twee Olympische Spelen. Op de Spelen van ’76 won ze bronzen medailles en dat hadden waarschijnlijk gouden moeten zijn, omdat de Spelen toen al werden overschaduwd door (Oost-Europese) dopinggebruikers die er met de beste medailles vandoor gingen. Enith heeft in het verleden getraind en lesgegeven in het Flevoparkbad.

nathasja

Nathasja is de jongste geïnterviewde.

Het boekje van 56 pagina’s is voor € 15 te koop bij de Java Bookshop in de Indische Buurt, Boekhandel van Pampus in het Oostelijk Havengebied en Linnaeus Boekhandel in de Watergraafsmeer.

Reacties zijn gesloten.