Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

André Kuipers bezoekt bad van zijn jeugd

VFB André Kuipers

André Kuipers op de foto voor boekje Ode aan het Flevoparkbad.

Half juli bezocht astronaut André Kuipers samen met zijn jongste kinderen het buitenbad van zijn jeugd. Heel wat gelukkige zomers heeft hij er als Amsterdamse arbeidersjongen uit Oost in doorgebracht. Hij kwam naar het bad toe om geïnterviewd en gefotografeerd te worden voor het boekje Ode aan het Flevoparkbad. Hij zegde meteen toe zich hard te willen maken voor behoud van het Flevoparkbad. En hij vertelde over krokodillen. Hoe hij daarbij kwam?

In het boekje zal te lezen zijn over André Kuipers’ jeugdfantasieën, zoals die van het moeras – het ondiepe – met krokodillen. Waarom dat badmeestershokje zo ontzettend spannend was en hoe hij opkeek tegen zijn neefje dat wel vanaf de duikplank dook. Na zoveel jaren werd hij helemaal enthousiast bij het terugzien van het weinig veranderde Flevoparkbad. Gelijk kwamen de leukste herinneringen bovendrijven, uit een tijd dat hij met het hele gezin, oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes het bad zo vaak bezocht.

Het boekje is dit buitenbadseizoen in de maak en portretteert het Flevoparkbad én meerdere fans van het bad. Om te laten zien hoe belangrijk het bad voor veel Amsterdammers was en is, en hoeveel plezier ze eraan beleven of hebben beleefd. Via crowdfunding willen de makers – journalist en vrijwilliger bij de Vereniging Flevoparkbad Aafke Jochems en fotograaf Jolande Schotten – de drukkosten van € 2000 realiseren, zie boekje Ode aan het Flevoparkbad. Doneer ook, al is het € 5, want door nu bij te dragen, zorg je ervoor dat het boekje er komt. En voor minimaal € 10 verzeker je jezelf van een eigen exemplaar met daarin onder meer André Kuipers’ mooie herinneringen en jeugdfantasieën. Plus de foto met zoon Stijn en dochter Sterre in het huidige Flevoparkbad.

Als het aan de orde is, wil André Kuipers graag een bijdrage leveren aan behoud van het Flevoparkbad, zodat kinderen van nu en die van de toekomst ook hun fantasie de vrije loop kunnen laten in het bad. Net als in zijn jeugd. Bovendien zijn zwembaden en zwemmen zo belangrijk voor een waterland als Nederland. Want kijkend vanuit de ruimte naar Nederland zag hij vooral water.

Adje

Badmeesters wilden graag op de foto met de Nederlandse ruimtevaartheld.

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.