Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Wethouder Van der Burg ontdekt Vroegzwemmen

VFB Ven der Burg 2

Sportief als de wethouder is, trok hij meteen wat baantjes.

Om met eigen ogen te zien wat de Vereniging Flevoparkbad nou precies doet, kwam wethouder Eric van der Burg vrijdag 19 juni op onze uitnodiging langs. Aanleiding was de Penning van de Sportraad die we onlangs uit zijn handen mochten ontvangen als erkenning voor onze actieve rol bij het behoud van deze mooie sport- en recreatievoorziening voor Amsterdam. Zou hij ook lid willen worden?

Wethouder Eric van der Burg is onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille Sport. Hij sprak met de vrijwilligers en informeerde zich over de manier waarop we zaken in overleg met het stadsdeel praktisch regelen. Het was lang geleden dat hij in het Flevoparkbad was. Een rondje langs de baden en over de groene ligweiden zorgde ervoor dat hij zijn herinnering kon verversen. Daarbij kon hij ook zien hoe het bad aansluit op het Nieuwe Diep met aan de overkant Jeugdland, en hoe het terrein mooi overgaat in het Flevopark. Hoewel hij er formeel geen uitspraak over kon doen, was duidelijk dat hij zelf het Flevoparkbad belangrijk vindt om een divers aanbod aan sportmogelijkheden te behouden voor de stad. Verder memoreerde hij dat voldoende 50-meteroefenbaden nodig zijn als Amsterdam gastheer wil zijn voor internationale zwemkampioenschappen.

Om zijn ervaring compleet te maken, trok Eric tot slot nog een paar baantjes in het 50-meterbad onder het wakend oog van onze toezichthouders. Hij kon de ruimte in het bad erg waarderen en zei te overwegen vaker te komen zwemmen: “Het zwembad ligt op mijn route naar het stadhuis. En de Vroegzwemtijden sluiten goed aan op mijn dagritme.” Later die dag zegde hij in een mail toe daadwerkelijk lid te worden.

VFB Eric van der Burg 1

Advertenties

Reacties zijn gesloten.