Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Winnaar Penning Sportraad Amsterdam 2015!

Winnaar Penning

Voorzitter Erik Lambooy met de Penning Sportraad Amsterdam.

De Vereniging Flevoparkbad heeft op 4 juni uit handen van wethouder Eric van der Burg de Penning Sportraad Amsterdam 2015 gekregen. De jury prijst de vereniging voor hun enthousiaste inzet voor het Flevoparkbad door op vrijwillige basis activiteiten te organiseren en voor verbreding van het zwemaanbod te zorgen. Of zoals wij het zelf altijd uitdragen: meer mensen laten genieten van het mooiste buitenbad van Amsterdam, zodat het Flevoparkbad nog meer bruist en behouden blijft. Benieuwd naar het juryrapport?

De Sportraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeente adviseert over de hoofdlijnen van het sportbeleid in Amsterdam. Leden van de Sportraad zijn onder anderen Frits Barend, judoka Jessica Gal, hockeyer Floris Evers en Humberto Tan. Dit jaar werd voor de zesde keer de Penning uitgereikt als blijk van waardering richting hen die dat verdienen door hun inzet en daadkracht om Amsterdam en zijn inwoners aan het sporten te krijgen. De jury riep de Vereniging Flevoparkbad uit tot winnaar. Het juryrapport van vier pagina’s onderbouwde de unieke verdiensten – woorden van de jury – van de Vereniging Flevoparkbad voor de sport in Amsterdam.

Volgens het juryrapport enthousiasmeren en mobiliseren de vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad hun omgeving en zetten ze er samen de schouders onder. Het zijn dit soort initiatieven die Amsterdam volgens de jury nodig heeft om een divers aanbod aan sportaccommodaties op langere termijn te kunnen behouden voor de stad. De vereniging heeft zich niet afhankelijk of afwachtend opgesteld van een oplossing vanuit de gemeente, maar heeft zelf de handen uit de mouwen gestoken. Dit initiatief laat zien dat dit mogelijk is en dat het tot resultaat kan leiden. De jury hoopt dat de Vereniging Flevoparkbad een voorbeeld en bron van inspiratie vormt voor zowel de inwoners van Amsterdam als de gemeente.

Hoera_VFB_winnaar_sportpenning

Hoera-moment precies gepakt (bron foto: Jan Driessen)

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.