Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Donderdagavond 12 mei eerste freedive-training

Pete Botman

Pete Botman wilt met buddies freediven.

Freediving is het leren ontspannen je adem in te houden om rustig onder water te gaan en te genieten van zweven en gewichtloosheid. Vanaf donderdagavond 12 mei 2016 geeft Pete Botman elke donderdagavond 1,5 training aan leden. Neem zelf wetsuit, masker of zwembril mee, Pete zorgt voor vinnen en gewichten.

Je hoeft niet per se diep te gaan of lang onder water te blijven; als je maar plezier beleeft om een poosje zonder ademen te ontspannen. Daarna ga je vanzelf dieper en blijf je langer onder water. En dan zie je ook dat er andere aspecten bijkomen zoals ademhalingsoefeningen en meditatie. Na enkele van de trainingen sta je verbaasd van jezelf, dat je zoveel minuten je adem kunt inhouden. Freediving in het Flevoparkbad bestaat uit een intervaltraining waarbij je onder water afstanden zwemt plus een serie ademinhoudingen doet, zodat je de tijd zonder lucht kunt opbouwen. Aan het eind van de oefeningen kunnen er nog wat conditiezwemintervallen gedaan worden.

De training vindt vanaf 12 mei elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur plaats. Je hebt er wel de juiste spullen voor nodig. Freediving betekent ontspannen, dus het wordt niet zweten, en door het koele water van het Flevoparkbad is een wetsuit dan ook noodzakelijk. Die moet je zelf meenemen, evenals een masker of zwembril en eventueel neusklip. Snorkels zijn niet noodzakelijk. Pete zorgt voor vinnen en gewichten.

Freedive

Door het koele water van het Flevoparkbad is een wetsuit noodzakelijk.

Pete Botman is de trainer. Hij was ooit jeugdkampioen wedstrijdzwemmen in Canada, daarna lifeguard en zwemcoach. In 1998 werd hij scuba-instructeur en 5 jaar geleden freediving-instructeur. Pete is nu AIDA Master Instructor, en nog steeds een actief zwemmer. Met de freedive-trainingen voor de leden van de Vereniging Flevoparkbad wil hij buddies vinden, zelf trainen en lol hebben. Omdat hij tijd steekt in de trainingen, vraagt hij een vrijwillige bijdrage (bovenop de toegang tot het bad).

Advertisements

Reacties zijn gesloten.