Vereniging Flevoparkbad

Meer mensen laten genieten van het beste buitenbad van Amsterdam

Geen actief zwemmer, wel overtuigd lid

Tineke

Als tiener nam ze met vriendinnen de bus uit Noord naar het net aangelegde Flevoparkbad voor een dagje uit (en voor de leuke jongens). Jaren later woonde ze in Oost en kwam Tineke Appelboom er vaak met haar kinderen. Hoewel ze nu nog maar een enkele keer het bad bezoekt, is ze overtuigd lid van het eerste uur. Waarom?

“Ik moet er niet aan denken dat het Flevoparkbad verdwijnt”, zegt Tineke. “Ik heb er zulke goede tijden beleefd en herinneringen aan. Het heeft me altijd al een buitengevoel gegeven, zelfs toen de bomen nog niet zo hoog waren als nu. Eerst kwam ik er zwemmen met mijn vriendinnen uit Noord, omdat daar geen groot zwembad was. We hoopten stiekem dat er leuke jongens waren. Later kwam ik er met mijn man, onze vrienden, buren en de kinderen. Mijn oudste zoon was nog maar net geboren of we zaten al met hem op de ligweide.

Jaren daarna, als het maar even lekker weer was, dan nam ik m’n zoons meteen uit school mee naar het Flevoparkbad. Om te zwemmen, maar vooral om buiten te zijn. Ik zou het heel erg vinden als het bad zou moeten sluiten. Daarom vind ik het zo goed dat de vereniging er is. Ik heb geen moment getwijfeld om lid te worden, ook al ben ik geen actieve zwemmer. Ik ben een grote sympathisant.”

Advertenties

Reacties zijn gesloten.